Nieuwsbrief TC Zuid 2 mei

02 mei 2020


Nieuwsbrief TC Zuid 2 mei 2020.

Middels deze nieuwsbrief wil ik jullie van een aantal zaken op de hoogte brengen. Het gaat om belangrijk nieuws, maar ook om leuk nieuws.

Lessen weer begonnen en we zijn in de media!
Afgelopen woensdag zijn de tennislessen voor de jeugd weer hervat. Ik heb hier zelf een kijkje genomen en zag blije kinderen die weer aan het sporten konden, maar ook trainers die weer vol passie en enthousiasme aan het werk konden. Natuurlijk is het wat onwennig, een tennisleraar met handschoenen aan, kinderen die bij aanvang van de les hun handen even moeten desinfecteren en niet te vergeten de looproutes naar en van de baan. Maar we mogen weer de baan op!
Dit heugelijke feit is ook de media niet ontgaan. Vandaag heeft Regio8 bij ons op het park opnames gemaakt. Zij maken een item over het weer hervatten van sport en de impact die de corona maatregelen hebben op een vereniging. Waarschijnlijk komt het item maandag 4 mei online. Zodra dit online staat, zullen we dit met jullie delen.

Tegemoetkoming van de overheid ontvangen.
Verder vind ik het belangrijk om te kunnen zeggen dat wij als bestuur de afgelopen tijd hebben besproken hoe wij deze periode zonder tennis en zonder inkomsten goed door kunnen komen. Gelukkig is TC Zuid een financieel gezonde vereniging en kunnen wij deze klap goed opvangen. Uiteraard kijken wij wel naar regelingen waar wij voor in aanmerking komen. Zo heeft KroeseWevers Accountants & Belastingadviseurs ons kosteloos geholpen om met succes de TOGS (tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19) aan te vragen. Dank daarvoor!

Algemene Leden vergadering.
Jaarlijks wordt er uiterlijk in de maand april een ALV gehouden. Daarin brengt het bestuur zijn jaarverslag uit en geeft rekening en verantwoording over zijn in het afgelopen jaar gevoerde bestuur. Begin maart hebben jullie voor deze jaarvergadering een uitnodiging ontvangen. Nog voor de vergadering kon plaatsvinden zijn door de overheid maatregelen getroffen in verband met de corona pandemie, waaronder het verbod op het houden van bijeenkomsten. Hierdoor was het helaas niet mogelijk de ALV door te laten gaan. We zitten nu in mei en tot op heden is het nog niet mogelijk geweest de jaarvergadering te organiseren. Daarom hebben wij afgelopen week als bestuur besloten de jaarvergadering maximaal vier maanden uit te stellen. Een spoedwet vanuit de Tweede Kamer heeft ons dit mogelijk gemaakt. We hopen natuurlijk dat we de jaarvergadering zo snel mogelijk kunnen organiseren en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Vrij spelen.
De tennislessen voor de jeugd zijn begonnen. In ons schrijven daarover hebben we ook aangegeven dat we druk bezig zijn om het vrij spelen voor de jeugd mogelijk te maken. Dit is ons gelukt! Vanaf dinsdag 5 mei kan er vrij getennist worden door de jeugd. Om dit allemaal volgens de richtlijnen van de overheid te laten verlopen, hebben we wel wat aanpassingen moeten maken. Zo kan er alleen vrij gespeeld worden als er tennisles is. Dit omdat dan de verplichte corona-verantwoordelijken op ons park aanwezig zijn.
Vrij spelen kan alleen op baan 4, baan 9 en baan 10. Dit omdat wij een baan speling moeten en willen houden met de tennislessen, zodat de lesballen en jullie eigen ballen niet door elkaar komen.Het reserveren / afhangen van een baan kan alleen digitaal vanuit huis. Dit betekent dat je als jeugdlid alleen kan afhangen via de club app. Heb je deze nog niet, deze is via ‘App Store’ of ‘Google Play’ te downloaden op je mobiel of tablet. Heb je geen eigen mobiel of tablet, vraag aan je ouders of zij de app willen downloaden voor je. Via deze manier zie je ook wanneer er een baan vrij is en je dus een baan kunt reserveren. Normaal moet je bij een digitale reservering thuis, dit minimaal een kwartier voor de tijd op het afhangbord in het clubhuis bevestigen. Dit hoeft nu niet. Je kunt gewoon op de gereserveerde tijd, op je gereserveerde baan gaan tennissen.
Ouders mogen niet mee het park op. Kinderen moeten dus samen met een ander jeugdlid tennissen. Uiteraard hopen wij dat we ook de lessen en het vrij spelen voor de senioren snel vrij kunnen geven. Hiervoor zijn wij afhankelijk wat de overheid toestaat en de gemeente Doetinchem daarna goedkeurt. Voor nu dus nog even niet. Wellicht dat we na de volgende persconferentie van de Minister President hierover kunnen berichten.

Namens het gehele bestuur: blijf gezond, let op elkaar en voor de jeugd veel tennisplezier!

Sportieve groet,

Jos Das
Voorzitter TC Zuid

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 314 333 965

Address

Stokhorstweg 5a
7006 GA Doetinchem