Nieuwsbrief TC Zuid 9 mei 2020

09 mei 2020


Nieuwsbrief TC Zuid 9 mei 2020.

Afgelopen woensdag 6 mei hebben we tijdens de persconferentie van premier Rutte kunnen horen dat er meer ruimte komt om buitensporten weer op te pakken, mits we ons allemaal aan de richtlijnen houden en de daling van ziekenhuisopnames ten aanzien van de coronabesmettingen zich door blijft zetten.
 
Concreet houdt dit voor ons in dat we als bestuur hard werken om verantwoord onze tennisactiviteiten weer op te pakken. Ook voor ons geldt dat de stappen genomen kunnen worden, mits alle dalingen doorzetten en we groen licht krijgen van de gemeente Doetinchem. Tevens moeten we ons uiteraard ook aan de richtlijnen van de KNLTB houden.
 
Woensdag 29 april zijn de tennislessen voor de jeugd hervat. Vanaf dinsdag 5 mei is het voor de jeugd ook weer mogelijk om vrij te spelen.
Vanaf maandag 11 mei 2020 is het voor alle leden weer mogelijk om vrij te spelen. Echter, het is voor leden vanaf 19 jaar alleen toegestaan om te enkelen! Ben je jonger dan 19 jaar, dan mag je wel dubbelen. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen wel met elkaar dubbelen.
Wij realiseren ons dat dit aan de ene kant mooi nieuws is, maar aan de andere kant ook een tegenslag kan zijn als je alleen maar dubbels speelt.
 
Een baan reserveren kan alleen vooraf via de KNLTB club app of via de website van TC Zuid! Je hoeft de reservering niet in het clubhuis te bevestigen.
Mocht je de KNLTB club app nog niet hebben, download deze dan op je mobiele telefoon en/of tablet. Deze kun je downloaden via Google Play (voor Android gestuurde apparaten) en via Apple Store (voor Apple gestuurde apparaten). Wil je ondersteuning bij het downloaden van de club app, dan is Jan-Willem Schoppers op maandag, dinsdag en woensdag tussen 20 en 21 uur telefonisch beschikbaar om je te helpen. Hij is bereikbaar via 06-13168859.
 
Ook de tennislessen kunnen weer worden hervat. Tennis Solution zal met een ieder contact opnemen om af te stemmen wanneer de lessen weer starten.
 
Tennissen kan voorlopig alleen bij daglicht. Het is niet toegestaan om de verlichting in te schakelen. Wij denken dat, nu het steeds langer licht blijft, er voldoende mogelijkheden zijn om te tennissen.Mocht het nodig zijn, dan is er voor de tennislessen een uitzondering, zodat die door kunnen blijven gaan.
Dus alleen de tennisleraren hebben de bevoegdheid om het clubhuis in te gaan en om de verlichting aan en uit te zetten als dit voor de doorgang van de lessen noodzakelijk is.
 
Vooralsnog zullen er, naast het vrij spelen en de tennislessen, geen georganiseerde activiteiten plaatsvinden bij TC Zuid. Dit om drukte op het park te voorkomen.
 
Zowel voor het vrij spelen als voor de tennislessen geldt dat je alleen welkom bent als je geen klachten hebt. Houd je aan alle richtlijnen en maatregelen die door de overheid zijn gesteld.Iedereen houdt minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Houd je aan de looproutes die er zijn en geef elkaar de ruimte.
Kom op tijd, maar kom alstublieft niet te vroeg!
 
Het clubhuis, inclusief de toiletten, blijft gesloten. Het park is alleen toegankelijk om te tennissen. Dus kom alleen als je ook daadwerkelijk een baan gereserveerd hebt. Het kijken van ouders naar de tennisles is helaas ook nog niet toegestaan.
Blijf ook niet hangen bij de fietsenstalling of voor de toegangspoort.
Vanuit de club zorgen we er voor dat we regelmatig de deurknoppen, handvatten en knoppen van de sproeiers schoonmaken met desinfecterend schoonmaakmiddel. We adviseren om de baan te vegen met een handschoentje aan. Het is helaas voor ons onmogelijk om bij iedere baan handschoentjes neer te leggen, dus willen we je vragen deze zelf mee te nemen.
 
Bovenstaande klinkt misschien streng. Maar we willen benadrukken dat het gefaseerd opbouwen echt nodig is. We lopen anders het risico dat coronabesmettingen weer toenemen, maar ook dat we misschien zelfs weer dicht moeten.
We gaan er met elkaar het beste van maken en we hebben er als bestuur alle vertrouwen in dat een ieder verantwoord met deze situatie omgaat.
 
Met sportieve groet,
 
Jos Das
Voorzitter TC Zuid

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 314 333 965

Address

Stokhorstweg 5a
7006 GA Doetinchem