Verslag Open Toernooi 2023

22 juli 2023

Dit jaar organiseerde we als TC Zuid het open toernooi voor het eerst met de padel onderdelen.
Met in totaal 169 deelnemers, vielen ons de totaal aantal inschrijvingen iets tegen, al zaten nu wel op iets meer deelnemers dan de voorgaande edities.
We hadden verwacht dat met de padel onderdelen erbij, er meer deelnemers zich zouden aanmelden. Een deel van de verklaring is dat veel “oud tennis” deelnemers, nu meededen in de padel categorieën, waardoor we een verschuiving hadden.  Daarnaast moet ons toernooi natuurlijk ook nog groeien op het padel onderdeel (naamsbekendheid: zegt het voort).

De organisatie is druk bezig geweest om de planning rond te krijgen en hierbij rekening houdend met de verhinderingen die die mensen bij aanmelding of na indeling opgeven. Dit is een behoorlijke puzzel waar we goed in zijn geslaagd, om zoveel mogelijk mensen toch te laten spelen.

Dit jaar waren de weergoden (hevige regenval) ons minder goed gezind, waardoor we de gehele donderdag avond uit het toernooi programma hebben moeten schrappen. Deze wedstrijden herplannen op de overige resterende 3 dagen van het toernooi, was wederom een uitdaging voor de Technische commissie.

We willen de deelnemers hierbij dan ook danken voor de getoonde flexibiliteit, waarbij sommige spelers die aan meerdere onderdelen meededen, op de overige dagen soms 3 wedstrijden moesten spelen. De Zaterdag en Zondag waren tropisch warm en op zondag hebben we zelfs het hitte protocol in moeten stellen (Super Tie-break i.p.v. 3e Set). Het was bewonderenswaardig hoe sommige spelers in deze warmte hun “mannetje/vrouwtje” stonden en zonder mopperen, toch aan hun 2 e of 3e match begonnen op die warme dag.

Gedurende het toernooi was er ruimschoots publiek en konden deze genieten vanaf het terras, onder het genot van een drankje en versnapering, verzorgt door de vrijwilligers vanuit de barcommissie.

Op de finale dag hadden we zelfs een mini-tribune neergezet voor het publiek, zodat deze optimaal konden genieten van de padel wedstrijden.

Al met al kijken we als Technische Commissie tevreden terug en willen we alle deelnemers, publiek en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage voor het succesvolle toernooi in 2023
Op naar het Open Toernooi in 2024 tijdens ons lustrum jaar!!

TC Commissie
Berry, Danny, Mark, Maarten en Jörgen

P.S. Wij zijn als Technische commissie nog op zoek naar leden die hun steentje bij willen dragen aan de organisatie en/of hulp voor de volgende toernooien (Clubkampioenschappen en Open Toernooi 2024)

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 314 333 965

Adres

Stokhorstweg 5a
7006 GA Doetinchem

KVK-nummer

40120057